Kleintje Designs Logo

Onze geüpdate website is online. We zijn de laatste plooien nog aan het gladstrijken. Lukt er iets niet? Stuur ons dan een email en we helpen je graag verder (info@kleintjedesigns.nl).

Zo maak je je huis babyproof! 

Het krijgen van een baby is een ontzettend mooi moment. Maar het brengt ook de nodige veranderingen met zich mee, met name op het gebied van veiligheid. Het is belangrijk om je huis babyproof te maken, zodat je kindje veilig kan ontdekken en spelen. In dit artikel geven we je vier handige tips om je huis babyproof te maken.

Plaats stopcontactbeschermers en hoekbeschermers

Kleine kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en willen alles ontdekken. Stopcontacten en scherpe hoeken vormen gevaarlijke obstakels voor rondkruipende baby’s. Om te voorkomen dat je kindje zich hieraan bezeert, is het verstandig om stopcontactbeschermers en hoekbeschermers te plaatsen. Zo voorkom je ongelukken en creëer je een veilige omgeving voor je kind. Een handige tip is om een babybox te gebruiken als veilige speelplek voor je kind. Een babybox biedt een afgesloten ruimte waarin je kind veilig kan spelen en ontdekken. Hierbij hoef je niet constant te letten op gevaarlijke objecten in huis. Zo kun je met een gerust hart even je handen vrij hebben, terwijl je kindje veilig kan spelen.

Bevestig traphekjes op de trap

Een trap vormt een groot gevaar voor een rondkruipende baby. Om te voorkomen dat je kindje van de trap valt, is het belangrijk om traphekjes te bevestigen. Plaats een traphekje bovenaan en onderaan de trap, zodat je kindje niet onverwacht de trap op kan klimmen of eraf kan vallen. Ga voor een traphekje dat past bij de rest van de inrichting van je huis. Dankzij een traphekje hoef je je geen zorgen meer te maken over de trap en kan je kind een stuk veiliger spelen.

Berg gevaarlijke stoffen en voorwerpen op in afgesloten kasten

Schoonmaakmiddelen, medicijnen, scherpe voorwerpen en andere gevaarlijke stoffen en voorwerpen moeten buiten het bereik van kinderen worden opgeborgen. Berg deze spullen op in afgesloten kasten of lades, zodat je kind er niet bij kan komen. Het is belangrijk om deze voorzorgsmaatregel te nemen om te voorkomen dat je kind per ongeluk iets gevaarlijks inslikt of zichzelf verwondt. Een handige tip is om kindersloten te gebruiken op kasten en lades waarin gevaarlijke spullen worden opgeborgen. Zo voorkom je dat je kindje deze kasten en lades opent en in aanraking komt met gevaarlijke stoffen en voorwerpen.

Zorg voor een veilige slaapomgeving

Een veilige slaapomgeving is erg belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van je kind. Zorg ervoor dat het bedje van je baby voldoet aan de veiligheidsnormen en dat er geen losse dekens, kussens of knuffels in het bed liggen. Plaats het bedje op een veilige afstand van raamkozijnen, gordijnen en andere potentieel gevaarlijke objecten. Je kunt veilige bedden vinden bij Petite Amélie. Dit zijn ook nog eens zeer stijlvolle bedden. Petite Amélie biedt daarnaast ook co sleepers aan. Dit is een bedje dat je naast je eigen bed kan zetten. Zo is ‘s nachts je kindje altijd dichtbij.

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen